Parlem d’aquell tema del que ningú parla

Funerària de Terrassa és l’empresa municipal que, des de fa més de 50 anys, presta els serveis funeraris a la ciutat de Terrassa. L’empresa va ser pionera al nostre país amb la creació del Complex Funerari Municipal de Terrassa, al reunir en un sol lloc tots els serveis relacionats amb la defunció: Tanatori, Crematori i Cementiri, un Oratori i un Temple per a la celebració de cerimònies, rodejats d’un gran aparcament amb capacitat per a més de 300 vehicles.

REPTE

La liberalització del sector funerari suposa per als grans grups funeraris del nostre país l’oportunitat d’expansió. Terrassa, amb més de 200.000 ciutadans és una plaça interessant, i l’any 2017 es coneix la intenció del grup Àltima de construir i posar en marxa un nou tanatori a la ciutat.
I aquí es quan entra en escena Xoo Studio.

RESULTAT

Xoo Studio crea per a Funerària una campanya d’imatge que serà la primera de moltes de posteriors, que es destinaran a temes més tàctics. En aquesta primera campanya es fixen les bases de l’argumentari de la identitat de l’empresa, i quins són els elements que mai podrà igualar cap competència.
Les demés podran venir i marxar segons vagi el negoci. Funerària sempre estarà, perquè és un servei social i en el seu ADN està la dedicació a la ciutadania com a primer compromís. Així ho ha fet sempre, i així ho farà en el futur.

Buscant en la seva identitat, neix la campanya.

Teva només n’hi ha una

“La teva” és el lema que crea Xoo Studio per sintetitzar tot el que és Funerària. Perquè és la única que té com a propietaris la ciutadania. Funerària és un bé de la ciutat i una riquesa. Funerària és una empresa municipal i és de tots els terrassencs. I això no pot igualar-ho ninguna empresa que vingui de
fora, moguda per l’interès de l’empresa privada.

Treure drama al melodrama

Està clar que parlar de la mort o el sector funerari, no agrada. Una cosa és trencar tabús i l’altra és que ens agradi parlar d’aquests temes. El ser humà està programat per ser feliç i això no és massa compatible amb la pèrdua.
Xoo Studio ha intentat no perdre mai això de vista.
Empatitzant tant amb les necessitats d’un client que necessita comunicar-se, com amb les d’un ciutadà que només necessita saber de temes funeraris en moments molt concrets.
El resultat ha estat la presència constant però discreta. Amb una comunicació actual i un missatge honest basat en l’esperit de servei i atenció al ciutadà.

La imatge sempre importa

A més de la identificació dels missatges clau, Xoo Studio ha aportat a Funerària solidesa gràfica. Un dels primers treballs que es va realitzar per a l’empresa va ser el Manual d’identitat gràfica, que ha permès una coherència en tots els elements de comunicació realitats des d’aleshores: tractament del símbol, tipografies corporatives, aplicació del color, utilització de la imatge i la fotografia, recursos gràfics auxiliars, etc.

Amb solidesa gràfica cada campanya se suma a l’anterior. Així es construeixen les marques. També les del sector funerari.

CAPACITATS
INVOLUCRADES

Identitat. Marca. Brand engagement. Storytelling. Publicitat. Publicitat exterior. Disseny gràfic.