Equips fotogràfics professionals, en un click

Alquicam és un e-commerce especialitzat en el lloguer i venda d’equips de fotografia i vídeo per a professionals, a les Illes Balears.

A través d’aquesta pàgina web, fotògrafs, càmeres i equips de producció de tot el món que es troben en shootings o rodatges a les illes, (també poden fer-ho particulars), poden llogar per hores, dies o setmanes tot tipus de material professional: càmeres, lents, equips d’il·luminació, accessoris… amb lliurament en temps rècord. La pàgina també ofereix venda de productes nous, així com venda de material de segona mà amb preus d’oferta.

REPTE

El projecte neix després de detectar que les Illes Balears són una localització molt habitual de tota mena de shootings i rodatges tant nacionals com internacionals.

Es constata que els professionals que es desplacen per feina a les illes han de fer front a costoses despeses de transport, i que fins i tot traslladant els equips, amb el risc de pèrdues o danys que això suposa, en la majoria dels casos sempre acaba faltant algun element, que si no hi ha més remei acaba comprant-se en destinació.

RESULTAT

El resultat és un projecte integral, que va comprendre la creació de la marca Alquicam i el desenvolupament de la seva imatge corporativa, i posteriorment el disseny i programació de l’e-commerce.

Com en altres projectes semblants, a nivell de programació era requisit del projecte que una vegada lliurat, pogués ser autogestionat pel propi client perquè en el futur pogués controlar la gestió (vendes, lloguers, ingressos, estoc de producte, descomptes, etc.) i també introduir nous productes, ofertes, etc. En definitiva, portar el negoci online.

Un sofisticat sistema de reserves

Una de les característiques d’aquesta pàgina web és el seu sofisticat sistema per al lloguer dels productes. El funcionament és semblant als sistemes de reserva d’habitacions als hotels: l’usuari selecciona l’equip, i quin dia vol llogar-lo dins d’un calendari que li mostra disponibilitats, però amb la dificultat afegida que els equips poden llogar-se per hores. De manera que el sistema és tan sofisticat que arribaria a permetre llogar un mateix producte diferents vegades en un sol dia.

El sistema calcula de forma automàtica el preu del lloguer, mitjançant un sistema dinàmic que personalitza el preu en funció del volum de temps de lloguer contractat.

Posar-ho fàcil

Malgrat tota aquesta complexitat tècnica, per a l’usuari el sistema de reserves és molt fàcil i pràctic. El protagonisme en la pàgina web la tenen els productes, que apareixen ben fotografiats, amb la informació tècnica important i es pot consultar tots els preus en temps real d’una forma molt senzilla. Cal posar-se en la pell del professional, que en aquests moments necessita una solució ràpida, per la qual cosa la navegació per la pàgina ha de ser ràpida i fàcil.

Efecte pàrallax

Per donar un toc de creativitat a la pàgina (el negoci es mou en el sector de la imatge, i això obliga), a la home de la pàgina web s’ha donat un toc de disseny amb la incorporació d’un bànner amb efecte pàrallax. Per als que no sapigueu què és aquest efecte, segur que ho haureu vist abans en alguna pàgina web. Entreu, i en fer scroll, una imatge del fons sembla moure’s a diferent velocitat que la resta del contingut. En realitat, la imatge és fixa i el que es mou és el contingut desplaçant-se per sobre d’ella, deixant a la vista segons es mou l’scroll parts de la imatge que abans no es veien.

En el nostre cas, el pàrallax, ens mostra el cos d’una jove submergida en aigües cristal·lines, i ens serveix per a donar un contrapunt artístic a una pàgina d’estètica molt depurada.

Capacitats
involucrades

Marca. Identitat. Disseny i programació web · Estratègies digitals · Creació de continguts